Arta, film si festival de animatie in luna august la Craiova

Luna august 2017 se preconizeaza a fi una extrem de plina de evenimente pentru locuitorii orasului Craiova, cetatenii urmand a se bucura de Simpozionul international Drumuri Brancusiene, DIVAN FILM FESTIVAL – Divanul degustatorilor de film si arta culinara 2017 si PUPPETS OCCUPY STREET

Ajuns la editia cu numar 5 Simpozionul international Drumuri Brancusiene se va desfasura in perioada 01-31 august la centrul Muntifunctional din Craiova. 8 artisti din Japonia, Franța, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Noua Zeelandă si România vor sculpta anul acesta pe tema – opera poetului Alexandru Macedonski. Ei vor lucra cu marmură de Rușchița, iar operele vor fi apoi expuse pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, timp de 2 săptămâni, urmând a fi preluate de Primăria Craiova și utilizate ca obiecte de mobilier urban.

Un alt eveniment foarte gustat de publicul craiovean, ajuns la a 8-a editie, va avea loc in perioada 18-20 august, in Centrul Vechi al Craiovei, in zona Theodor Aman. DIVAN FILM FESTIVAL – Divanul degustatorilor de film si arta culinara 2017, ediția a 8-a, festival organizat de Fundația de Poezie Mircea Dinescu. Trei seri de proiecţii de film, 2 concerte în aer liber şi spectacol de teatru în Craiova, în perioada 18 – 20 august 2017. Ediția festivalului din acest an este „Balkan Love” – iubirea la balcanici. Festivalul prezintă filme noi şi de arhivă din ţările Balcanice şi Dunărene. Invitaţi: producători, regizori, actori, directori de festival, critici de film şi jurnalişti din Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Grecia, Turcia, Polonia, Serbia, Macedonia, România, Ucraina, Germania etc. În programul festivalului vor fi incluse aproximativ 50 de filme din ţările balcanice.

Finalul de luna va aduce la Craiova un nou eveniment marca – PUPPETS OCCUPY STREET, acesta urmand sa se desfasoare in perioada 25 august – 1 septembrie 2017. Craiova redevine scena teatrului de păpuşi şi animaţie! A IV-a ediţie a Festivalului Internaţional „Puppets Occupy Street”, organizată de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, cu sprijinul Municipalităţii, va avea ca temă „Aerul” şi va aduce în faţa publicului, în cadrul a peste 200 de evenimente, artişti şi companii din 13 ţări: Turcia, Spania, Bulgaria, Italia, Anglia, Rusia, Argentina, Elveţia, Brazilia, Germania, Ucraina, Polonia şi, bineînţeles, România. Air Edition va păstra din structura ediţiilor trecute – secţiunile de concerte, ateliere, spectacole, expoziţii, proiecţii de scurtmetraj de animaţie, video mapping –, dar va aduce şi noutăţi. În total, peste 200 de evenimente vor fi cuprinse în programul celor opt zile de festival.

Sursa: www.primariacraiova.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *