Cifre colosale la cel mai vizionat meci din America – Super Bowl

Duminică – 4 februarie pe stadionul U.S. Bank Stadium din Minneapolis, Minnesota, s-a disputat cel mai așteptat meci de fotbal al anului în America – Super Bowl, competiție la care și-au disputat titlul echipele New England Patriots și Philadelphia Eagles.

”Vulturii” s-a impus cu scorul de 41-33 în fața echipei Patriots, câștigând astfel primul lor titlu din Super Bowl.

New England Patriots vs Philadelphia Eagles 33-41.

 

Cifrele imense care s-au învârtit în jurul acestui eveniment:
– Se estimează că peste 100 milioane de oameni au privit competiția
– Cei care au dorit să își facă publicitate în timpul meciului au trebuie să scoată din buzunare sume de peste 5 milioane de dolari pentru 30 de secunde. You read that right: Five million dollars.
– NBC platește 950 milioane de dolari anual pentru drepturile NFL. Se estimează undeva la 500 milioane de dolari încasați din publicitate în timpul meciului.
– Număr colosal de suporteri în tribune – 73000 în condițiile în care biletele s-au vândut cu sume între 3000 de dolari și 30000 dolari.
– Măsurile de securitate au costat 3.700.000 $.
– S-au cheltuit mai mult de 8 milioane de dolari pentru popcorn, s-au consumat 1 miliard de aripi de pui și 325 milioane de galoane de bere.
– Printre personalitățile care au apărut în reclame la Super Bowl 2018 se numără Cindy Crawford, Peter Dinklage, Morgan Freeman și Jeff Bezos.

 

Sursă poze: twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *