Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj a Sărbătorit Ziua Tineretului în Piața Mihai Viteazul

În fiecare an în data de 2 mai este sărbătorită Ziua Națională a Tineretului , zi declarată oficială de către Parlamentul României conform  Legii nr. 425 din 25 octombrie 2004. Cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului se organizează activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive şi se difuzează, prin mijloacele de informare în masă, materiale care vizează domeniile de interes ale tineretului.

 

Ziua de 2 mai 2017 nu a fost trecută cu vederea nici în Craiova astfel că Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj a organizat cu ocazia acestei zile un eveniment în centrul orașului Craiova, unde au fost invitați tinerii talentați ai Craiovei pentru a-i încânta pe toți cei prezenți. S-a cântat, s-au spus poezii, s-a dansat, pe scena improvizată lângă statuia lui Mihai Viteazu fiind prezenți de la copii de grădiniță până la tineri de liceu care și-au arătat măiestria în ceea ce știu cel mai bine.

Alina Ionescu, Director Executiv al Directiei pentru Tineret si Sport a Judetului Dolj: ”Au fost , in special, tineri pe care i-am descoperit cu ocazia probelor din Competiția tineretii, dar si trupe de dans din Craiova. Am dorit sa marcam ziua tineretului printr-un eveniment susținut de tineri talentati din Craiova.”

Începând cu anul 2016, un oraș din România primește titlul de Capitală a Tineretului din România pentru fix un an. Primul oraș care a primit această titulatură a fost Timișoara, titlul fiind deținut în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, începând ca din 2 mai 2017 noua Capitală a Tineretului din România să se afle în Municipiul Bacău.

Mai jos puteți vedea câteva poze cu o parte din tinerii care au fost prezenți în Piata Mihai Viteazul din Craiova!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *