„Protejăm natura. Colectăm selectiv‟, un program destinat elevilor si prescolarilor din Craiova

In perioada 2 mai – 9 iunie 2017 firma SC Salubritate Craiova SRL va desfasura in 20 de scoli si gradinite din Craiova proiectul „Protejăm natura. Colectăm selectiv‟, prin care elevii si prescolarii vor invata despre necesitatea reciclării deșeurilor de ambalaje și vor avea posibilitatea să aplice colectarea selectivă prin intermediul recipientelor dedicate pe care le-au primit în prealabil din partea operatorului de salubrizare.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, SC Eco-Rom Ambalaje SA și Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova.

Pe langa scopul educativ cei aproximativ 3700 de elevi si prescolari din municipiul Craiova implicate in proiect vor putea sa se intreaca in cadrul unei campanii de strangere de deseuri, iar primele 3 scoli clasate vor primi din partea celor implicati in campanie câte un spațiu verde amenajat în incinta școlii.

Educația în școală este doar un pas spre responsabilizarea craiovenilor întrucât drumul deșeului spre reciclare începe cu noi. Numai prin contribuția fiecăruia putem atinge obiectivele naționale de 55% reciclare pentru deșeurile de ambalaje. Pe lângă programul educațional am investit în containerele colorate puse la dispoziția populației și susținem financiar gestiunea deșeurilor de ambalaje. Împreună cu partenerii locali din municipiul Craiova suntem preocupați de accesul populației la serviciile de colectare separată și de o gestiune eficientă astfel încât să reușim să deviem spre reciclare cât mai multe tone de deșeuri de ambalaje de plastic, sticla, hârtie-carton, și metal” a menționat Bogdan Ureche, directorul general al companiei Eco-Rom Ambalaje.

Deasemenea copiii vor primi pe parcursul derularii campaniei manuale și materiale educative atractive dedicate special vârstei și capacităților lor de învățare despre cum să sorteze deșeurile și de ce este importantă reciclarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Prin derularea acestei campanii, ne-am propus să contribuim la conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor, prin intermediul preșcolarilor și a copiilor din clasele a III-a și a IV-a care sunt, poate, persoanele cele mai influente în determinarea unui comportament eco-responsabil, în rândul părinților, bunicilor sau rudelor apropiate”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

Nu putem decat sa ii felicitam pe initiatorii campaniei si sa uram mult success copiilor in competitie si in acelasi timp tot ce invata pe parcursul acestui proiect sa le fie de folos pe tot parcursul vietii.

Sursa: www.primariacraiova.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *