Stiati că (2)

Stiati ca Uniunea Europeana permite extragerea aurului folosind cianura, cu conditia ca nivelul acesteia , la sfarsitul procesului tehnologic, sa nu depaseasca 10 mg/l?

In localitatea Colti, la 70 km de Buzau, se gaseste Muzeul Chihlimbarului, in care poate fi admirata una din cele mai spectaculoase colectii de chihlimbar de pe teritoriul Romaniei? Pietrele pretioase au fost descoperite in aceasta zona inca din vremuri indepartate. Chihlimbarul era utilizat pentru confectionarea unor obiecte de podoaba, care erau vandute pentru a putea obtine, in schimb, cele necesare traiului. Se spune ca purtarea unui talisman de chihlimbar aduce sporul casei, ajuta la mentinerea sanatatii si poarta noroc la casatorie.

Fluviul Dunarea era utilizat drept canal de navigatie inca de pe timpul romanilor? herodot mentiona in scrierile sale ca Imparatul Tiberiu a mers pe cursul ei pana la tinuturile teutone.

Statuia Libertatii, monumantul simbol al poporului american, a fost construit pe pamant francez de catre Frederic Auguste Bartholdi si Gustave eiffel in perioada 1875-1894? La inceputul secolului al XX-lea a functionat ca far maritim. Statuia are inscriptionata data de 4 iulie 1776, data senarii Declaratiei de independenta a SUA. Coroana sculpturii are 25 de ferestre si 7 spini, care reprezinta cele 7 mari. Un model din bronz ,la scara 1/4, se gaseste la Paris, in apropierea Senei.

Pisica este unul din putinele animale, alaturi de camila si girafa, care se deplaseaza prin miscarea simultana a membrelor de pe o parte si apoi a celor de pe partea opusa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *