Știați că (3)

1..Cel mai inalt munte din lume este MAUNA KEA .Muntele Alb (in limba hawai-ana) are baza undeva pe fundul oceanului Pacific si se ridica pana la un varf de 10.205 m. Pana la altitudinea de 6.000m, muntele se afla sub apa, iar restul de 4.205m se gaseste deasupra nivelului oceanului.

2..In America de Nord creste un copac (pe care bastinasii il numesc “pomul dracului”), a carui coaja contine foarte mult fosfor, incat noaptea, langa tulpina lui, se poate citi ca in orice sala de lectura.

3..Un studiu facut pe un milion de studenti, în Statele Unite, a aratat cât de mult sunt afectate de alimentatie performanta scolara si IQ-ul în general. Când conservantii, colorantii, aromele artificiale, etc. au fost înlaturate din alimentatie, s-a constatat o îmbunatatire de minimum 2 puncte în IQ

4..Pana în anul 2035, populatia României va scadea pâna la 19,619 milioane locuitori, reprezentând 8,4%, iar pâna în anul 2060, populatia va înregistra o scadere de pâna la 16,921 milioane locuitori, în scadere cu 21 la suta fata de nivelul de 21,423 milioane locuitori înregistrat la începutul lui 2008.

5..Titlul de cel mai mare canion din lume il are Yarlung Tsangpo din Tibet.Format de raul Brahmaputra acesta are o adancime de 5.382 km si o lungime totala de 496.3 km.

6..Legatura dintre oameni si pisici dateaza de peste 9.500 de ani. Aceasta informatie provine dintr-un studiu recent care contrazice teoria conform careia pisicile au fost pentru prima data domesticite in Egipt.

Se estimeaza ca in intreaga lume sunt aproximativ 400 de milioane de caini? unele studii recente afirma ca domesticirea cainilor a avut loc acum 15.000 de ani. Astfel cainii reprezinta prima specie domesticita de om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *